Nullen verkopen niets

Mensen die hun huis verkopen en de aandacht van potentiële geïnteresseerden willen trekken zetten beter geen nullen in hun verkoopprijs. Toch moet een huis dat 400.000 euro moet opbrengen niet eens aan 399.999 euro in de markt worden gezet. De prijs iets opvoeren naar pakweg 401.298 euro werkt even goed. Op die manier kan de verkoper profiteren van het feit dat mensen onbewust precieze getallen als kleiner ervaren dan ronde getallen.  Wetenschappers van de Cornell universiteit hebben het fenomeen onderzocht en bevestigd.

Een recente analyse van de verkoop van duizenden eigendommen in Zuid-Florida en Long Island (New York) geeft de wetenschappers trouwens gelijk. Huizen die op de markt kwamen tegen prijzen waarin geen nullen stonden haalden uiteindelijk een hogere eindprijs dan de eigendommen voor dewelke het biedingsproces wel werd ingezet met een afgerond cijfer.

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst

09/12/2021 09:00

(ABM FN) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Montea verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel van 107,00 naar 133,00 euro.

De logistieke vastgoedsector profiteert volgens de analisten van een hoge vraag als gevolg van de sterke groei van e-commerce door de coronacrisis. Bovendien voeren bedrijven veranderingen door in hun aanvoerketens, om verstoringen te voorkomen.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20