Noord Natie Terminals breidt opslagcapaciteit uit

Noord Natie Terminals breidt zijn opslagcapaciteit in de Antwerpse haven met 155.000 kubieke meter uit. De totale opslagcapaciteit van het bedrijf wordt daardoor op ongeveer 450.000 kubieke meter gebracht. Een timing voor de uitbreidingsplannen kan volgens Philip Van Gestel, voorzitter van Noord Natie Holding, nog niet worden aangegeven. De plannen zijn volgens hem onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden. Ook over de bijhorende tewerkstelling kunnen voorlopig nog weinig mededelingen gedaan, maar in ieder geval wordt gewag gemaakt van twintig tot dertig bijkomende arbeidsplaatsen. De uitbreiding van de capaciteit is het gevolg van de instap van de Noorse groep Odfjell, die een belang van 25 procent neemt in het Antwerpse havenbedrijf. Odfjell verzorgt transport en opslag van chemicaliën en andere bulkproducten en kan voortaan zowel in Rotterdam als Antwerpen opslagruimte aanbieden. Bij Noord Natie Terminals werken op dit ogenblik 120 mensen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst

09/12/2021 09:00

(ABM FN) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Montea verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel van 107,00 naar 133,00 euro.

De logistieke vastgoedsector profiteert volgens de analisten van een hoge vraag als gevolg van de sterke groei van e-commerce door de coronacrisis. Bovendien voeren bedrijven veranderingen door in hun aanvoerketens, om verstoringen te voorkomen.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20