Nooit eerder gefilmd! Kijk hier hoe een Afrikaanse tijgervis een vogel uit de lucht haalt (VIDEO)

In Afrika zijn voor het eerst beelden geschoten van een zoetwatervis die een vogel uit de lucht haalt. De omgekeerde beweging is alledaags, maar volgens een artikel dat in het Journal of Fish Biology verschijnt gaat het hier om een absolute première.

Nico Smit van de Zuid-Afrkaanse North-West University in Potchefstroom en zijn team bevestigen dat anekdotes over Africaanse tijgervissen (Hydrocynus vittatus)- die tot een meter lang kunnen worden – die vogels uit de lucht halen al sinds de jaren 1940 de ronde doen, maar dat ze zelf nooit overtuigd waren.

De beelden die ze zelf bij toeval maakten toen ze deze vissen wilden bestuderen in een meer van het Zuid-Afrikaanse Mapungubwe National Park, vlakbij de grens met Botswana en Zimbabwe, geven dan ook eindelijk uitsluitsel. Ze voegen er aan toe dat ze dagelijks tot wel 20 van zulke succesvolle aanvallen konden zien.

[PICTURE|sitelpic|90×110]

Meer
Mijn Volglijst

VGP wil 300 miljoen euro ophalen

24/11/2021 13:41

(ABM FN) VGP wil 300 miljoen euro ophalen via een versnelde private plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele investeerders. Dit bleek uit een persbericht van de logistieke vastgoedvennootschap woensdagmiddag

De handel in het aandeel werd reeds door toezichthouder FSMA geschorst in afwachting van de resultaten van de plaatsing.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20