Nieuwe verpakking voor alcoholarme Jupiler Blue

Bierbrouwer AB InBev heeft het alcoholarme bier Jupiler Blue met een nieuwe verpakking op de markt gebracht. Begin juli oordeelde de Brusselse handelsrechter na een klacht van concurrent Alken-Maes dat er te veel gelijkenis was met de verpakkingen van Maes Pils. De rechter had AB InBev één maand tijd gegeven om alle gecontesteerde verpakkingen uit de rekken te halen. AB InBev zegt de beslissing van de rechter nog steeds te betreuren, maar voegt er aan toe het vonnis te respecteren. Het bedrijf heeft wel beroep aangetekend tegen de beslissing, want er bestaat naar eigen zeggen geen enkel risico op verwarring tussen de betrokken verpakkingen. AB InBev zegt daarbij dat geen enkele brouwer een monopolie op de blauwe kleur kan opeisen voor bierverpakkingen en opnieuw zal vragen om de desbetreffende merkregistratie van Alken-Maes te annuleren op basis van een gebrek aan onderscheidend vermogen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Idylla van Biocartis kan omikron detecteren

09/12/2021 06:29

(ABM FN) Het Idylla-platform van Biocartis kan de omikron-variant van het coronavirus detecteren. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het diagnosticabedrijf.

Binnen de 90 minuten levert de rRT-PCR test van Biocartis resultaat op.

Door de nieuw ingebouwde  ‘dual target’-technologie in de covid-test en het Idylla-toestel, kunnen mutaties zoals omikron beter worden ontdekt.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20