Nieuwe huurformule voor elektrische auto komt op Belgische markt

Het energiebedrijf Engie en leasingmaatschappij Arval hebben samen een leasingaanbod voor elektrische wagens ontwikkeld.

‘Een all-informule, waarmee we particulieren en bedrijven volledig ontzorgen’, zo beloofden de partners maandag bij de voorstelling van het aanbod, Numobi genaamd.

De dienst wordt in de markt gezet als ‘het eerste volledig geïntegreerde leasingaanbod’. De maandelijkse huurprijs omvat niet alleen een elektrische wagen (of plug-in hybride), de installatie en het onderhoud van een laadpaal thuis en op het werk, maar ook verzekering en bijstand, en een app waarmee je aan publieke laadpalen in heel Europa terechtkan.

30.000 wagens tegen 2030

Het nieuwe aanbod is in de eerste plaats gericht op bedrijfswagens, maar ook particulieren kunnen ervan gebruikmaken. Het doel is om tegen 2030 30.000 voertuigen in omloop te hebben.

De samenwerking tussen Engie en BNP Paribas-dochter Arval werd eind 2018 al aangekondigd. Numobi is volledig in handen van Engie. Het gaat om een Europees partnerschap: het aanbod zal bijvoorbeeld ook in Frankrijk gelanceerd worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20