Nieuwe Aston Martin ‘hyper car’ is 2 keer overingeschreven

De Britse autobouwer Aston Martin heeft voor zijn nieuwe hypercar 001 al minstens tweehonderd voorafbestellingen ontvangen. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden van het model nochtans maximaal honderd exemplaren worden gebouwd.

Nadat de wagen, ontworpen in samenwerking met Red Bull Racing, in Monaco tijdens een geheime presentatie aan potentiële bezitters werd getoond, bleek door de grote bijval echter dat de oorspronkelijke planning zal moeten worden herzien. De hypercar van Aston Martin heeft een kostprijs van 2,5 miljoen dollar. De hypercar 001 is de duurste auto uit de Britse geschiedenis. De auto werd in eerste instantie voorgesteld aan eerdere klanten van Aston Martin, maar ook andere vermogende partijen werden uitgenodigd om de wagen in Monaco te komen bekijken ter gelegenheid van de Grote Prijs Formule Eén.

Groeimarkten

Bij de plaatsing van een bestelling moet een voorschot van 250.000 pond worden betaald. De eerste exemplaren van de hypercar, die volledig manueel wordt gebouwd, zouden over twee jaar de fabriek in het Britse Gaydon kunnen verlaten. De presentatie in Monaco wordt gezien als een streven van Aston Martin om zich op de automarkt steeds meer als een uitdager van Ferrari te profileren. Na een afwezigheid van vijfenvijftig jaar stapt Aston Martin dankzij een partnership met Red Bull opnieuw in de Formule Eén. Die beslissing vormt een onderdeel van een strategie om het merk te promoten in de opkomende markten. Op dit ogenblik is al 80 procent van de productie bedoeld voor de export, maar Aston Martin zegt nog altijd een belangrijke groeimarkt te hebben in opkomende landen. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20