Niet alleen design maar ook cupmaat moet met de tijd mee

Geschreven met input van Twenty Four Webvertising

De Nederlandse vrouw van nu heeft gemiddeld grotere borsten dan haar moeder en oma. Cup A komt steeds minder voor terwijl zelfs jonge meisjes al vaker een cup D nodig hebben. Hoe komt dit? En welke feitjes wist je misschien nog meer niet over je borsten?

Zijn de borsten van vrouwen overal hetzelfde? Nee, wereldwijd zijn er behoorlijke verschillen in de grootte van borsten. Zo hebben de vrouwen in China, Japan en Indonesië vaker een cup A en de vrouwen in Rusland en Scandinavië vaker groter dan cup D. Zo’n vijftien jaar geleden was in Nederland de gemiddelde cupmaat 75B. Nu hebben de meeste Nederlandse vrouwen een cup D, zo blijkt uit onderzoek. In tegenstelling tot wat vrouwen denken, geven mannen aan dat ze cup C de ideale cupmaat vinden. Uiteraard is dit een gemiddelde. Net zoals de gemiddelde borst 500 gram weegt. Nog een feit is dat de borsten van vrouwen ongeveer vier tot vijf procent van de totale hoeveelheid lichaamsvet bevatten. 

De juiste maat

Maar liefst 70% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat en dat is niet goed. De juiste ondersteuning is belangrijk. Voor je dagelijkse activiteiten, maar zeker tijdens het sporten. Nu de borsten van vrouwen groter zijn, is deze ondersteuning nog belangrijker. De Elomi bh bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je tijdens dagelijkse activiteiten nodig hebt. Niet alleen passen ze goed, maar ze zijn ook gemaakt van kwaliteitsstoffen. Deze selectie beha’s gaat zelfs tot een K-cup. Wist je trouwens ook dat de ene borst altijd groter is dan de ander. Vaak zijn linkerborsten groter dan rechterborsten. 

Borsten en sport

Borsten bestaan uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren. Ze hebben geen spierweefsel dat  bewegingen kan opvangen tijdens het sporten. Daarnaast zitten borsten alleen vast aan de borstwand, waardoor ze erg gevoelig zijn voor bewegingen zoals bij hardlopen of tijdens een work-out. Een goede bh voor het boodschappen doen, voldoet dus niet tijdens het sporten. Dit geldt overigens voor alle borsten en niet alleen voor de  grotere cupmaat. De elomi energise heeft een beugel (die niet in je lichaam prikt) en een voorgevormde cup. Omdat de unieke pasvorm hoog op de borst aansluit, biedt deze een ongeëvenaarde ondersteuning tijdens het sporten! Door het compressiedesign krijgen je borsten naast support ook nog eens een mooie vorm . 

Borsten en houding

Een grote cupmaat klinkt voor veel vrouwen misschien super, toch is het niet altijd prettig. Door grote borsten hebben vrouwen vaak een verkeerde houding. Misschien om de borsten (deels) te verbergen of omdat het gewicht (vaak in combinatie met een verkeerde bh) meespeelt. Belangrijk is het dus om naast de juiste bh ook te letten op je houding. Bijvoorbeeld door een rugzak te dragen in plaats van een schoudertas. De Eastpak rugzak staat erom bekend dat het draagcomfort goed is en de banden van de tas niet snijden of aan je rug ‘hangen’.

Grote borsten en de pil

Grote borsten komen dus al op jongere leeftijd voor. Veel artsen en wetenschappers ontkennen dat dit te maken heeft met het feit dat meisjes steeds jonger ongesteld worden. Wat wel een verklaring kan zijn, is het gebruik van de pil. Veel meisjes slikken al op jonge leeftijd de anticonceptiepil waarbij in de meeste pilsoorten het geslachtshormoon oestrogeen zit. Dit bevordert de vochtopname en de vorming van borstweefsel. Hierdoor kan er vocht worden vastgehouden in de borsten waardoor de  cupmaat toeneemt. Ook komt gewichtstoename vaak voor bij het slikken van de pil wat ervoor zorgt dat de borsten, die grotendeels uit vet bestaan, meegroeien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20