‘Netflix-abonnement met reclame zal je geen content laten downloaden om offline te bekijken’

Netflix werkt aan een nieuw soort abonnement. Dat abonnement zal goedkoper zijn dan de huidige tarieven maar je zal wel reclame te zien krijgen tussen series en films. Bloomberg ontdekte nu dat het bij dat abonnement ook niet mogelijk zou zijn om series en films op je gsm te downloaden om ze later offline te bekijken.

Wie een abonnement op Netflix heeft, weet hoe handig het is om enkele afleveringen van je favoriete serie of een film te downloaden voor je een lange reis met het vliegtuig of de trein maakt. Door content te downloaden kan je deze offline, en dus ook kilometers boven de grond, bekijken. Maar het lijkt erop dat dat niet mogelijk zal zijn met het nieuwe abonnement dat Netflix begin volgend jaar wil lanceren.

Netflix met reclame

Door de teleurstellende cijfers van Netflix tijdens de eerste helft van het jaar, werkt de streamingdienst aan manieren om het tij te doen keren. Dat zal het onder andere proberen doen door een nieuw soort abonnement aan te bieden. Het gaat om een goedkopere formule, die toegankelijker moet zijn voor meer mensen. Maar je zal hierbij wel reclame te zien krijgen.

En dat is niet alles. Want Bloomberg ontdekte een zinnetje in de code voor de iPhone-app van Netflix. Daarin staat te lezen dat “downloads mogelijk zijn voor all plannen, behalve Netflix met advertenties”. Daarnaast bevat de code ook de vermelding dat gebruikers met het plan met advertenties, de reclame niet zullen kunnen doorspoelen.

Netflix reageerde al op de bevindingen van Bloomberg. Daarbij zei een vertegenwoordiger het volgende. “We bevinden ons nog steeds in de beginfase van het vastleggen hoe we dit goedkoper plan met advertenties zullen lanceren en er is nog niets beslist. Op dit moment gaat het enkel om speculatie.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20