Negentien procent meer faillissementen dan een jaar geleden

In de maand januari sloten 846 bedrijven de boeken, dat is negentien procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Altares Dun & Bradstreet.

Waarom is dit belangrijk?

Het huidig economisch klimaat is onvoorspelbaar. De financiële gezondheid van bedrijven is een belangrijke indicator voor het bredere ondernemerslandschap.

In het nieuws: In de maand januari waren er in België negentien procent meer faillissementen dan een jaar eerder. Toch was dit cijfer iets beter dan voor de maand december.

  • “Historisch is het zo dat een lage economische groei of een recessie gepaard gaat met een sterke stijging van het aantal faillissementen”, verklaart Joris Peeters, Chief Data Scientist bij Altares Dun & Bradstreet. “Toch valt het aantal faillissementen nog steeds mee, want ondanks de stijging van januari zitten
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer