Moederbedrijf Brantano vraagt faillissement aan

FNG, het moederbedrijf van onder andere Brantano, is failliet. Dat heeft het bedrijf donderdag meegedeeld aan de vakbonden, bevestigt een woordvoerder aan onze redactie.

De merken onder de paraplu van het bedrijf kunnen echter gered worden, klinkt het. Er gaat een gerucht dat oud-CEO Dieter Penninckx een deel van de keten opnieuw zou overnemen, samen met Wouter Torfs, CEO van de schoenenketen Torfs. Penninckx wil niet reageren op die geruchten, maar laat weten aan Business AM dat er ‘later vandaag misschien een mededeling’ volgt. Torfs ontkent het nieuws aan De Tijd. ‘Het klopt niet’, zegt hij.

De kledingketen – die ook in Nederland en Zweden actief is – zocht de voorbije week naar nieuwe investeerders, maar slaagde daar niet in. De banken hebben besloten om geen kredieten meer te verschaffen en dus werd het heel moeilijk voor FNG om de komende periode te overbruggen. Het bedrijf heeft een schuldenput van 734 miljoen euro en maakte 300 miljoen euro verlies in 2019. En dan moest de coronacrisis nog beginnen.

FNG heeft 3.000 werknemers wereldwijd. Naast Brantano bezit FNG ook nog onder andere het Nederlandse Miss Etam, CKS, Claudia Sträter en de Zweedse e-commercespeler Ellos.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20