Mithra Pharma brengt nieuw hormonaal spiraal op de markt

Het Luikse farmabedrijf Mithra Pharmaceuticals, gespecialiseerd in contraceptiva, brengt nog voor het einde van dit jaar met het product Levosert een nieuw hormonaal spiraal op de markt. Daarmee breidt het bedrijf, een spinoff van de Luikse universiteit, naar eigen zeggen zijn aanbod op de markt verder uit. François Fornieri, topman van Mithra Pharmaceuticals, wijst er daarbij op dat niet elke pil of spiraaltje geschikt is voor elke vrouw. Het is volgens Fornieri dan ook belangrijk dat het assortiment zo ruim mogelijk wordt gehouden. Met Levosert biedt Mithra naar eigen zeggen een alternatief voor het merk Mirena van Bayer Schering. Mithra Pharmaceuticals wijst erop dat in België meer dan zestigduizend vrouwen een spiraaltje plaatsen. De vroegere versies waren gebaseerd op koper, maar dat kan volgens het bedrijf tot neveneffecten, zoals pijnlijke menstruaties, leiden. Levosert is volgens Mithra vooral een comfortabel alternatief voor vrouwen met hevig bloedverlies tijdens de menstruatie en vrouwen die de menopauze naderen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst

09/12/2021 09:00

(ABM FN) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Montea verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel van 107,00 naar 133,00 euro.

De logistieke vastgoedsector profiteert volgens de analisten van een hoge vraag als gevolg van de sterke groei van e-commerce door de coronacrisis. Bovendien voeren bedrijven veranderingen door in hun aanvoerketens, om verstoringen te voorkomen.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20