Slechts één land kon zes maal de ‘Miss World’-titel winnen

Ondanks dat het land over grotere oliereserves beschikt dan Saoedi- Arabië wordt het al jarenlang geteisterd door geweld, economische rampspoed, lege supermarkten en een chronisch tekort aan toiletpapier. Toch is Venezuela gezegend met de mooiste vrouwen, want het heeft het grootste aantal overwinningen in de Miss World-verkiezing op zijn naam staan.
De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1951 en sinds dan slaagde het Zuid-Amerikaanse land er in liefst zes keer de felbegeerde kroon te bemachtigen.

Het Verenigd Koninkrijk en India wonnen vijf keer, Zweden, Jamaica, IJsland (!), Zuid-Afrika en de Verenigde Staten elk drie keer. Onze buurlanden Nederland (1959 en 1962) en Duitsland (1956 en 1980) wonnen elk twee keer; Frankrijk (1953)  moest zich tot nog toe met één kroon tevreden stellen.

Wij Belgen komen in het klassement van winnaars niet voor.

Miss World is niet blijven stilstaan

Door de jaren heen heeft ook de wedstrijd ingrijpende wijzigingen ondergaan. Werd er in 1951 nog gezocht naar ‘het mooiste meisje in bikini’; dan zocht de Miss World-organisatie in 2006 al naar een ‘United Nations goodwill ambassador die een sterk karakter, ambitieuze instelling, behoorlijke opleidingsgraad en representatief uiterlijk moet hebben’. Bikini’s en badpakken werden met ingang van 1999 op het Miss World-podium verboden .

De winnares van Miss World verhuist traditiegetrouw naar Londen en spendeert het ganse jaar al reizend om het Miss World-circus en zijn talrijke neveninitiatieven te promoten.

LEBANON

 

Meer