Mirakel in Tokio: hoe een potentiële vliegtuigramp vermeden werd

Een zeldzame maar catastrofale aanvaring tussen twee vliegtuigen op de luchthaven van Tokyo illustreert de kritieke behoefte aan verbeterde luchtvaartveiligheid.

Waarom is dit belangrijk?

Dit incident werpt licht op de gevaren van zogenaamde 'runway incursions' in de luchtvaart, een fenomeen dat niet alleen levensbedreigend is maar ook de fragiliteit van onze moderne luchtvaartveiligheidsprotocollen blootlegt. Het benadrukt de noodzaak van geavanceerde technologische oplossingen en striktere veiligheidsprotocollen om dergelijke rampen in de toekomst te voorkomen.

In het nieuws. Op de luchthaven van Haneda in Tokyo kwam het tot een schokkende botsing tussen een Japan Airlines A350 en een Dash 8 van de Japan Coast Guard.

  • Ondanks de ernst van de crash, waarbij de A350 volledig werd verwoest, waren er opmerkelijk genoeg geen dodelijke slachtoffers onder de passagiers van de A350, dankzij geavanceerde techniek en snelle evacuatieprocedures.
  • De situatie aan boord van de Dash 8 was tragischer, met vijf van de zes bemanningsleden die het leven liete
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer