Milei: “Sluiting Argentijnse centrale bank is een zaak waarover niet meer onderhandeld kan worden”

Javier Milei, de Argentijn die op 10 december president van zijn land wordt, noemt de sluiting van de centrale bank van het land “een zaak waarover niet meer onderhandeld kan worden”.

Waarom is dit belangrijk?

Milei erft een land dat door 75 jaar peronisme economisch vernietigd is en onder massale geldontwaarding lijdt. Hij staat voor grote hindernissen om zijn meer radicale hervormingsplannen uit te voeren, waaronder het dollariseren van de economie, het sluiten van de centrale bank en het privatiseren van staatsbedrijven.

In het nieuws: In een bericht op X schrijft de Oficina del Presidente Javier Milei dat de sluiting van de Argentijnse centrale bank voor hem een voldongen feit is. Hij reageert daarmee op geruchten als zou hij een gematigder kabinet kiezen dan vooropgesteld.

  • Milei liet zich eerder dit jaar nog ontvallen dat er vier soorten centrale banken zijn. "De slechte, zoals de Federal Reserve, de zeer slechte, zoals die in Latijns-Amerika, de verschrikkelijk slechte, en dan de Centrale Bank van Arg
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer