Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Mexico brouwt tijdelijk geen Corona-bier meer

Logo Business AM

03/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die bierbrouwerijen als een ‘niet-essentiële activiteit’ beschouwt tijdens de coronacrisis.

De bieren van het Mexicaanse bedrijf, waaronder Corona-bier, worden uitgevoerd naar meer dan 180 landen.

In Mexico hebben al meer dan 1.500 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus en dus besliste de Mexicaanse regering om enkel nog essentiële activiteiten toe te laten. Bier brouwen hoort daar op het eerste zicht niet bij.

Grupo Modelo baat 11 brouwerijen uit in Mexico. Die worden vanaf zondag allemaal stilgelegd. De brouwer houdt nog wel een slag om de arm. Het bedrijf wil van de regering meer duidelijkheid over de positie van bier als agro-industrieel product.

Landbouw en voedselproductie worden immers wel als essentiële activiteiten beschouwd. ‘Als de overheid dit bevestigt, zijn we klaar om een plan uit te rollen waarbij meer dan 75 procent van ons personeel thuis werkt en tegelijk de bevoorrading kan verzekerd worden’, klinkt het.

Source: Belga


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks