#MeToo en Wall Street: Blijf tegen elke prijs uit de buurt van een vrouw

De opschudding die door een aantal beschuldigingen over seksueel wangedrag in onder meer de filmwereld, de technologiesector en de sport de beweging #MeToo heeft gecreëerd, heeft ook in Wall Street zijn sporen nagelaten. Dat zeggen Gillian Tan en Katia Porzecanski, financiële specialisten van het persbureau Bloomberg. Uiteindelijk dreigt de problematiek daardoor volgens hen echter opmerkelijk genoeg mogelijk in het nadeel van de vrouw te zullen uitdraaien.

“Ook in Wall Street voelen mannen zich onder invloed van de beweging #MeToo aangemaand tot een grotere omzichtigheid in de omgang met vrouwen,” zeggen Tan en Porzecanski. “Sommige bankiers zeggen diners met vrouwelijke collega’s te hebben afgezworen, of benadrukken op het vliegtuig een zitplaats naast een vrouw te vermijden, terwijl ook in de hotels kamers op een andere verdieping dan vrouwelijke reisgezellen worden geboekt.”

“Volgens sommigen kan de aanwerving van een vrouw al een onbekend risico inhouden, aangezien opmerkingen altijd op een verkeerde manier zouden kunnen worden geïnterpreteerd. Nog wordt opgemerkt dat individuele gesprekken met vrouwen absoluut moeten worden vermeden.”

Aantijgingen

“Alle sectoren van de maatschappij worden door #MeToo geraakt,” benadrukken Tan en Porzecanski. “Overal zijn er mannen die hebben beslist zich tegenover vrouwen meer op een terughoudende manier op te stellen, zodat ze kunnen vermijden het mikpunt van aantijgingen over ongepast seksueel gedrag te worden, al maken sommigen daarbij van een misplaatste politieke correctheid gewag.”

“In Wall Street kan dat fenomeen echter opmerkelijke gevolgen hebben. In de top van de financiële wereld is de vrouwelijke aanwezigheid al bijzonder beperkt en dat dreigt onder de impact van #MeToo nog erger te worden.”

“De financiële wereld heeft lang een cultuur gekoesterd die klachten over ongewenst gedrag uit de rechtbank en de publieke opinie hield,” zegt Bloomberg. “Tot nu toe heeft de sector ook de grote schandalen kunnen vermijden die een aantal andere industrieën hebben overspoeld. Maar onder deze invloeden dreigt Wall Street nog meer een mannenclub te worden dan in het verleden.”

“De veranderingen kunnen heel subtiel zijn, maar kunnen belangrijke gevolgen hebben. Onder meer zou moeten worden vastgesteld dat vrouwelijke collega’s van een informele drank op het einde van de werkdag worden uitgesloten. Ook de persoonlijke begeleiding zou kunnen wegvallen.”

“Dit fenomeen kan uiteindelijk de vrouwelijke professionele carrière afremmen,” waarschuwen Tan en Porzecanski. “Aangezien de topfuncties in Wall Street vooral door mannen worden gedomineerd, dreigen vrouwen door #MeToo de mannelijke mentoren te verliezen die hen zouden kunnen helpen in de hiërarchie op te klimmen.”

Discriminatie

Lisa Kaufman, chief executive van LaSalle Securities, merkt daarbij op dat het moeilijk is om een dergelijke relatie te ontwikkelen als de mentor niet langer tot individuele ontmoetingen bereid is. “Er zijn niet genoeg vrouwen in leidinggevende posities om zelf volledig in te staan voor de begeleiding van een volgende generatie beloftevolle seksegenoten,” zegt Kaufman.

Stephen Zweig, specialist arbeidsrecht bij het juristenkantoor FordHarrison, zegt echter dat een afwijzende houding van mannelijke collega’s de onderneming nog een bijkomend probleem kan opleveren. “Misschien kan hierdoor wel een klacht over seksuele intimidatie worden vermeden, maar in de plaats daarvan kan kritiek over genderdiscriminatie rijzen,” meent hij.

Anderen zien echter geen probleem. “Het komt er gewoon op aan een gepaste houding aan te nemen,” werpt Ron Biscardi, chief executive van Context Capital Partners, op. “Dat is heus niet zo moeilijk.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20