Spaanse media: “Messi 5 jaar langer bij Barcelona aan helft van zijn loon”

Er lijkt dan toch nog geen einde te komen aan het verblijf van Lionel Messi bij FC Barcelona. De Argentijnse superster, die momenteel een vrije speler is, zou op het punt staan om een nieuw vijfjarig contract te tekenen. Daarbij zou Messi wel maar liefst de helft van zijn loon inleveren.

De Spaanse media zijn ervan overtuigd: van een vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona is helemaal geen sprake. De Argentijn zou de voorbije maanden nooit met andere clubs hebben onderhandeld en lijkt zijn zinnen gezet te hebben op de club waar hij al zo lang speelt.

Ongeveer één jaar geleden zag de situatie er nochtans helemaal anders uit. Lionel Messi (34) stuurde toen namelijk steeds nadrukkelijker aan op een vertrek bij FC Barcelona, de club waarvoor hij al speelt sinds zijn dertiende. Uiteindelijk vroeg de Argentijn zelfs via een fax officieel een transfer aan, maar Barça weigerde en wou niet afwijken van de afkoopsom van 700 miljoen euro die in zijn contract staat. Om een juridische strijd te vermijden, besloot Messi uiteindelijk dat contract uit te doen.

Deal nakende

Na een matig seizoen van Barcelona is dat contract van Lionel Messi sinds begin deze maand inderdaad afgelopen. Toch lijkt de superster niet meer aan de sturen op een vertrek.

De lokale krant L’Esportiu de Catalunya beweert zelfs dat Barça en Leo Messi deze week nog een nieuwe verbintenis zullen ondertekenen. De club bereikte daarover afgelopen maandag een akkoord met de vader en zaakvoerder van Messi. De speler zelf geniet op dit moment van een verdiende vakantie na het winnen van zijn eerste Copa Amèrica. Die nieuwe overeenkomst zou nu voorliggen ter goedkeuring bij de Spaanse bond La Liga die eist dat Barcelona in het kader van de Financial Fair Play-regels zijn loonlast grondig verlaagt.

Loon inleveren

Het is daarom ook dat Lionel Messi komend seizoen ‘maar’ 20 miljoen euro salaris zou krijgen. Dat is heel wat minder dan de 70 miljoen die hij nu naar schatting per jaar verdient. Messi kan naast dat jaarloon ook wel nog rekenen op een bonus als hij zijn nieuw contract tekent. Het seizoen daarna zou zijn loon opnieuw wat hoger zijn.

Hoewel het nieuwe contract voor vijf jaar zal zijn, wordt er wel rekening mee gehouden dat de Argentijn na twee seizoenen stopt. In dat geval zou hij ook nog eens een bonus krijgen. Indien hij toch de drie laatste jaren uitdoet, zal zijn loon jaarlijks iets zakken.

Meer
Mijn Volglijst
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20