Meester-communicator Zelensky duikt op als hologram op hippe techbeurzen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky was gisterenavond de virtuele verrassingsact op verschillende techbeurzen in Europa, waaronder TNW in Amsterdam en VivaTech in Parijs.

“Het is ongebruikelijk voor een president of regeringsleider om via hologram te spreken, maar dit is niet het enige element van Star Wars dat we in de praktijk zullen brengen, we gaan ook The Empire verslaan”, verklaarde de ex-acteur, verwijzend naar Rusland.

Het gaat om holografische technologie van het Canadese ARHT Media, die toelaat driedimensionale opnames in realtime door te sturen. Daardoor was een fotorealistische weergave van Zelensky simultaan zichtbaar op techbeurzen in Amsterdam (TNW), Parijs (VivaTech), Stockholm, Londen, Dublin en Berlijn.

Foto TNW / Clarity

Oekraïne als digitale hub

Zelensky, die al meermaals verraste met zijn slimme manier van communicatie, riep de Europese techgemeenschap mee te helpen met de heropbouw van Oekraïne en maakte reclame voor zijn land als verzamelplaats van digitale vooruitstrevende bedrijven.

Hij kondigde aan dat er over die digitale wederopbouw een conferentie komt in het Zwitserse Lugano. “Geen enkel ander land in de wereld zal u de kans geven om de meest geavanceerde technologieën op staatsniveau te gebruiken”, beloofde hij aan het publiek van tech-ondernemers.

“Oekraïne biedt een kans voor een wereldwijde digitale revolutie. Een kans voor elk technologiebedrijf en een kans voor elke visionair om zijn waarde, vaardigheden, technologieën en ambities te tonen.”

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20