Veel banken verhogen vandaag de spaarrentes: waar krijg je een extraatje?

Tal van banken hebben vandaag de spaarrentes opgetrokken. Bij welke spelers geniet je voortaan van betere spaarvoorwaarden?

Waarom is dit belangrijk?

De banken krijgen een vergoeding van 4 procent op het kapitaal dat ze parkeren bij de Europese Centrale Bank (ECB). Die rente was nog nooit zo hoog. Daardoor hebben de financiële instellingen meer ruimte om hun spaarders een extraatje te geven. Sommige spaarrekeningen gaan nu gepaard met een rente van minstens 3 procent.

In het nieuws: Tal van banken hebben vandaag de spaartarieven opgetrokken.

  • Allereerst zijn er de drie grootbanken KBC, BNP Paribas Fortis en ING. Die lieten enkele weken geleden al weten dat de rentes vandaag zouden stijgen. Concurrent Belfius heeft de rentes al op 1 november gewijzigd.
    • Bij ING brengt het gewone spaarboekje voortaan 2,25 procent op. Wie zijn geld op de rekening Tempo Sparen parkeert, ontvangt 3 procent. Via die laatste rekening kun je maximaal 500 euro per maand spare
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer