MediaMarkt-Saturn schrapt 61 banen in Belgische hoofdzetel

De elektronicaketen MediaMarkt-Saturn wil in zijn Belgische hoofdzetel in Asse-Zellik 61 banen schrappen. Dat heeft de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. De maatregel vormt volgens de directie een onderdeel van de reorganisatie van zijn activiteiten in België en Luxemburg. Die reorganisatie is volgens de keten noodzakelijk om de gevolgen van de economische situatie de voorbije drie jaar op te kunnen vangen. Er wordt aan toegevoegd dat de economische evoluties van het voorbije jaar meer dan ooit een invloed hebben gehad op de consument. De marketing-inspanningen ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de keten in België hebben naar eigen zeggen die situatie niet kunnen omkeren. Er wordt aan toegevoegd dat de kostenstructuur in de Belgische zetel gevoelig hoger ligt dan in andere landen. In de Belgische hoofdzetel werken op dit ogenblik nog 139 mensen. In de 23 Belux-winkels vallen geen ontslagen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20