Mediabedrijf BuzzFeed werkt aan beursgang

Mediabedrijf BuzzFeed voert onderhandelingen voor een beursgang, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf achter de Amerikaanse gelijknamige nieuwssite zou daarvoor willen fuseren met een lege beurshuls waar een groep investeerders achter zit, een methode die steeds meer in zwang raakt op Wall Street.

Na een eventuele beursgang zou BuzzFeed gemakkelijker overnames kunnen financieren met zijn aandelen, zo geeft één van de ingewijden aan. Op welke beurswaarde wordt gerekend, was niet direct duidelijk.

Voor een eventuele beursnotering voert BuzzFeed naar verluidt gesprekken met de beurshuls 890 5th Avenue Partners, een zogeheten special purpose acquisition company of ‘SPAC’. Met een spac wordt geld opgehaald om een bedrijf over te nemen, dat dan op die manier een beursnotering krijgt. Bronnen waarschuwen dat de gesprekken over de beursgang nog altijd stuk kunnen lopen.

BuzzFeed en 890 5th Avenue Partners zelf hebben nog niet gereageerd op het nieuws. BuzzFeed werd in 2006 opgericht en vergaarde aanvankelijk vooral bekendheid met online quizzen en grappige lijstjes die vooral ‘clicks’ moesten opleveren. Gaandeweg richtte het mediabedrijf zich steeds meer op diepgaandere journalistiek, met veel eigen onderzoeksverhalen.

De beursplannen komen na een roerig jaar voor BuzzFeed, dat door de coronacrisis veel advertentie-inkomsten verloor en flink sneed in zijn personeelsbestand. In het najaar van 2020 nam het bedrijf concurrent Huffington Post over van media- en telecomconcern Verizon, dat daarvoor een minderheidsbelang in BuzzFeed kreeg. Na die deal werd bekend dat er nog enkele tientallen banen verloren zouden gaan bij Huffington Post.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20