Wat is de maximale korte termijn om geld te lenen?

Wat zijn kortlopende zakelijke leningen?

Als het gaat om het lenen van geld op korte termijn, is er een groot aantal verschillende opties beschikbaar. Kleine bedrijven hebben meestal kortetermijnleningen nodig in plaats van langlopende schuldfinanciering.

Kortlopend krediet is een type bedrijfsfinanciering waarbij de hoofdsom plus rente binnen een jaar moet worden betaald; vandaar de naam kortetermijnkrediet. Het wordt voornamelijk gebruikt om bedrijfskosten of werkkapitaalvereisten te financieren.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

De meeste kortlopende leningen worden vaak veel sneller, binnen de 90 tot 120 dagen terugbetaald. Met kortlopend krediet gaat het aanvraagproces en de vrijgave van middelen sneller dan bij een langetermijnkrediet.

De financiering wordt onmiddellijk vrijgegeven, zodat u contant geld kunt gebruiken om de noodkosten te betalen, of het nu gaat om het betalen van leveranciers of uw werknemers.

Kwalificeren voor een kortlopende lening

Om in aanmerking te komen voor een kortlopende lening, moet u uitgebreide documentatie aan uw geldschieter aanbieden, of het nu een bank, een kredietvereniging of een ander type geldschieter is.

De kredietverstrekker wil op zijn minst een overzicht van uw betalingsgeschiedenis voor andere leningen die u mogelijk hebt gehad, inclusief betalingsgeschiedenis aan uw leveranciers (crediteurenadministratie) en de cashflowgeschiedenis van uw bedrijf voor misschien wel de laatste 3 tot 5 jaar.

U moet ook bereid zijn om uw inkomstenoverzicht voor dezelfde periode over te dragen als de geldgever u daarom verzoekt.

Uw kwalificaties voor een lening op korte termijn zullen helpen bepalen of de lening al dan niet zal worden gegarandeerd door onderpand of dat het een ongedekte lening is.

Wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen op korte termijn?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen, verschilt van persoon tot persoon. Normaal zal de bank of de bouwmaatschappij uw leningslimiet bepalen door verschillende dingen in overweging te nemen. De belangrijkste factor bij hun uiteindelijke beslissing is waarschijnlijk uw huidige kredietwaardigheid.

Dat betekent dat hoe beter uw geschiedenis bij het voldoen aan uw eerdere aflossingen van leningen, hoe waarschijnlijker het is dat u meer geld kunt lenen.

Hoe zit het met de looptermijn?

Het laatste waaraan u moet denken voordat u enige vorm van krediet afsluit, is hoe lang u denkt dat u het geld moet lenen. In deze situatie is het uiterst belangrijk om realistisch te zijn tegenover uzelf.

Onderschat niet hoe lang het duurt om terug te betalen wat u verschuldigd bent, omdat dit ertoe kan leiden dat grote bedragen aan rente in rekening worden gebracht als u meer tijd nodig heeft dan u eerder had afgesproken.

Kortetermijnleningen zijn korter dan een jaar, maar soms kan er toegestaan worden dat je er iets langer over doet.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20