Umicore

De geschiedenis van Umicore vindt haar oorsprong in de 19de eeuw als mijnbouwbedrijf en smelterij/raffinaderij, maar dat is al lang geleden. Dat merk je wanneer je de huidige activiteiten van het bedrijf onder de loep neemt. Het bedrijf produceert nog steeds materialen, met de focus op metalen, maar de manier van ontginnen is anders. Bijna twee derde van de grondstoffen die Umicore gebruikt voor productie, is verkregen uit recyclage. Het overige deel van de grondstoffen is afkomstig uit ontginning van primaire grondstoffen. De 47 sites van het bedrijf bevinden zich over de gehele wereld, maar de meerderheid is actief in Europa.

De uiteindelijke producten die het Belgische bedrijf verkoopt bevinden zich in verschillende categorieën. Zo is er bijvoorbeeld de productie en recyclage van materialen voor batterijen, met verschillende toepassingen (autobatterijen, elektronica, …). Een andere productcategorie is een uitgebreid gamma aan katalysatoren, bijvoorbeeld voor uitlaatgassen, voor LED-displays, maar ook industriële katalysatoren. Umicore produceert daarnaast ook chemische stoffen, halffabricaten voor bouwmaterialen, optische lenzen, edelmetalen en verschillende andere producten.

Het is dan ook logisch dat de klanten van Umicore hoofdzakelijk andere bedrijven zijn, maar ook de particulier kan bij het bedrijf terecht voor de aankoop van edelmetalen zoals goud en zilver, via een webshop.

Verdienmodellen

  • Produceren en verkoop van halffabricaten
  • Recycleren en verkoop van halffabricaten
  • Recyclage, productie en verkopen van edelmetalen
Meer