Proximus

Sinds het ontstaan van België is ook Proximus al actief, al was het toen niet onder die naam. De activiteiten van de toenmalige ‘RTT’ (Regie voor Telegraaf en Telefoon) waren ook beperkt tot het aanbieden van telefoondiensten en telegrafie. Later werd het bedrijf omgedoopt tot ‘Belgacom’, om dan uiteindelijk in 2015 de naam ‘Proximus’ te krijgen. Een klein weetje: De naam Proximus was al voor 2015 in gebruik als naam van het mobiele netwerk van Belgacom, sinds 1994.

Doorheen de geschiedenis van de telecomoperator vonden heel wat overnames plaats van kleine en grote bedrijven. Enkele voorbeelden zijn de merken ‘Skynet’, ‘Scarlet’ en ‘Mobile Vikings’, maar ook enkele IT-bedrijven zoals ‘Unbrace’, ‘Codit’ en ‘Umbrio’. Het resultaat vandaag is het complete aanbod van telefoon, mobiel netwerk, (digitale) tv en internet aan particulieren. Ook voor zakelijke klanten heeft Proximus een versie van die producten, aangevuld door de mogelijkheid om een website te laten ontwikkelen. De firma heeft daarnaast partnerschappen met Studio 100 en Belfius om het aanbod te verbreden.

Het is tenslotte zeker interessant om te vermelden dat de Belgische staat nog steeds de meerderheidsaandeelhouder is van de telecomaanbieder. Ongeveer 53,50% van de aandelen is in haar bezit, grofweg 181 miljoen aandelen.

Verdienmodellen

  • Verkoop abonnementen
  • Digitale dienstverlening
  • Installatie apparatuur
  • Verkoop elektronica
Meer