NVIDIA

Het Amerikaanse bedrijf NVIDIA is een enorm grote speler in de technologische sector. Sinds de oprichting in 1993 wist het bedrijf uit te groeien tot de top 10 van grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld.

Het enorme productgamma van NVIDIA bestaat uit zowel hardware als software.

Voor particulieren zijn er heel wat grafische kaarten beschikbaar, maar evengoed andere producten zoals een ‘streaming-box’ en tablet. Qua software is er bijvoorbeeld ‘G-Sync’ voor een geoptimaliseerde beeldkwaliteit. Je kan ook gebruik maken van NVIDIA’s Cloud Gaming software, waardoor je op elk ondersteund apparaat kan gamen met de prestaties van een gespecialiseerde gaming-pc.

Zakelijke klanten kunnen bij NVIDIA terecht voor een hele resem aan producten. Voor vrijwel elke nieuwe innovatie binnen de IT-Wereld is er hard- en software: Artificial Intelligence, Network Computing, Datacenters, Design & Visualization, zelfrijdende wagens en ga zo maar door.

Het hoeft ook niet te verbazen dat vele grote bedrijven beroep doen op de expertise van de Amerikaanse Tech-gigant. Partnerschappen uit het verleden en heden omvatten onder andere: Sony, Dell, Razer, Siemens, Lockheed Martin en een enorme waaier aan autofabrikanten zoals NIO, Audi, Mercedes, Volvo…

Voor de productie van haar grafische kaarten en andere producten heeft NVIDIA nood aan microchips. Die chips produceert de firma niet zelf, maar bestelt ze via de chipfabrikanten zoals ‘Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’ ofwel ‘TSMC’ en ‘Samsung Electronics’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20