NN Group

De ‘NN Group’ is een Nederlandse bedrijvengroep, hoofdzakelijk in de verzekeringssector. ‘NN’ is de afkorting voor ‘Nationale-Nederlanden’: een verzekeraar die in 1963 ontstond door de fusie tussen ‘De Nederlanden van 1845’ en ‘Nationale Levensverzekering-Bank’. In 1991 fuseerde de ‘Nationale-Nederlanden’ met de ‘NMB Postbank’ tot de ‘Internationale Nederlanden Groep’, ook bekend als ‘ING’. Door de bankencrisis van 2008 moest ING van de regelgevers haar activiteiten opsplitsen in verschillende bedrijven. Zo ontstond in 2010 ‘ING Insurance’, dat in 2014 werd omgedoopt naar de ‘NN Group

Doorheen de geschiedenis van het bedrijf zijn door overnames tal van markten aangeboord. Zo waren de voorlopers van de NN Group zelfs actief in de Verenigde staten, Canada, Japan en Australië. Opnieuw door de crisis van 2008 zijn enkele van die regio’s weggevallen; vandaag is NN voornamelijk actief in Europa en Japan.

In de landen waar de groep actief is, varieert het aanbod. Er zijn enkele activiteiten die het bedrijf uitoefent, maar de beschikbare diensten per land verschillen. In elk land vind je één van de volgende diensten terug of een combinatie ervan:

  • Verzekeringen
  • Bankdiensten

Tot 2022 had de NN Group een eigen divisie in vermogensbeheer: ‘NN Investment Partners’. De bedrijfstak is in dat jaar overgenomen door de Amerikaanse investeringsbank ‘Goldman Sachs’.

Via verschillende dochtermerken kan je terecht bij de NN Group voor pensioendiensten, verscheidene verzekeringen, beleggingsproducten en in Nederland ook voor bankdiensten. Hoewel de verzekeringsactiviteiten moesten afgesplitst worden van bankdiensten in 2008, bestaat er toch een ‘NN Bank’ voor bepaalde financiële producten zoals ‘banksparen’. Voorbeelden van dochtermerken zijn:

  • ‘Delta Lloyd’
  • ‘Movir’: verzekeringen voor zelfstandigen
  • ‘BeFrank’: Pensioenadministratie

Via een joint-venture is de NN Group samen met ABN Amro actief in ‘ABN Amro Verzekeringen’.

Verdienmodellen

  • Verkoop spaar-, verzekerings- en beleggingsproducten
  • Financiële dienstverlening
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20