Lithium Americas

Lithium Americas is een in Canada gevestigd grondstoffenbedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling van lithiumprojecten en productie van lithium. Tot maart 2016 was het bedrijf bekend als ‘Western Lithium USA Corp.’. De naam werd veranderd tijdens een ‘rebranding’ (Eng.). Het aandeel wordt verhandeld op de beurs van Toronto en op de beurs van New York.

Het bedrijf heeft 3 sites in het Amerikaanse continent, waar het belangrijke lithiumprojecten uitbaat. Twee daarvan liggen in Latijns-Amerika, meer specifiek Argentinië. De derde bevindt zich in de Verenigde staten, in Nevada. De grondstof is belangrijk voor de productie van batterijen, zeker nu de elektrische auto in de lift zit. Bedrijven als Tesla en NIO zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de grondstof.

Caucharí-Olaroz

Deze site is gelegen in de provincie ‘Jujuy’ in het noordwesten van Argentinië. Lithium Americas bezit 44,8% van de Caucharí-Olaroz-site via haar participatie met het bedrijf ‘Minera Exar S.A.’

De operaties in Caucharí-Olaroz worden uitgevoerd vanuit Argentinië en Nederland via ‘Minera Exar’ en het Nederlandse ‘Exar Capital B.V.’. De Nederlandse entiteit is er namelijk om financiering te verschaffen aan Minera Exar in Argentinië.

Pastos Grandes

Deze site is gelegen in de provincie ‘Salta’ van Argentinië. Het Argentijnse Lithiumproject werd aan de portfolio van projecten toegevoegd via de overname van ‘Millennial Lithium Corp.’, op 25 januari 2022.

Thacker Pass

De site in de Verenigde Staten is gelegen in het noordwesten van Nevada. Lithium Americas

bezit 100% van Thacker Pass via haar dochteronderneming: ‘Lithium Nevada Corp’. Thacker Pass is de grootste Lithium-site in de Verenigde Staten. Het doel van het project is om een productieketen voor batterijen uit te bouwen in de Verenigde Staten.

Sinds juli 2022 bezit het bedrijf ook een ‘Lithium Technical Development Center’. Daar voert het bedrijf onderzoek, samen met de Universiteit van Nevada. Het ontwikkelt er ook haar lithiumcarbonaatmonsters, met batterijkwaliteit, voor potentiële klanten en partners.

Meer