Greenyard

Greenyard begon ooit als een boerderij voor paddenstoelen. In 1987 kwam het Belgische bedrijf tot leven, al was het toen onder de naam ‘UNIVEG’. Door een reeks overnames is het bedrijf doorheen de jaren uitgebreid. Onder de naam ‘Greenyard’ verwerkt en verkoopt de firma vandaag allerhande voedingsproducten, met nadruk op groenten en fruit. Ondertussen zijn de activiteiten ook uitgespreid over meer dan 20 landen.

Je kan het bedrijf Greenyard opsplitsen in 3 divisies. Als eerste is er de divisie ‘Greenyard Fresh’, dat zich bezighoudt met de distributie van verse groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook bloemen. Als tweede is er ‘Greenyard Frozen’: de productie van bevroren groenten en fruit. De derde en laatste divisie is ‘Greenyard Prepared’. Die laatste divisie verwerkt ingrediënten tot bereide voedingsproducten. Denk daarbij aan soepen, pastasauzen, pasta’s…

De klanten van Greenyard vind je in meer dan 80 landen. Onder hen zijn er veel supermarkten. In de EU levert het bedrijf zelfs aan zowat elke supermarktketen uit de top 20 van de grootste retailers. Enkele tientallen productiefaciliteiten en distributiecentra moeten de levering van alle producten mogelijk maken. Het merendeel van die sites is te vinden in Europa, in het thuisland van het bedrijf: België.

Verdienmodellen

  • Verwerken en verkopen van groenten & fruit
  • Verwerken en verkopen van andere voedingsproducten
Meer