Galaxy Digital Holdings

Galaxy Digital Holdings Ltd. (of afgekort ‘GDH’)  is sinds 2018 actief in digitale activa en de blockchain-industrie. Het bedrijf is gevestigd in New York, maar heeft zijn hoofdnotering op de Canadese beurs van Toronto. De technologiegedreven onderneming bezit een gamma in financiële diensten en beleggingsbeheer. Zowel institutionele als particuliere klanten kunnen daarvan gebruik maken.

De firma is actief via vijf segmenten, die elkaar aanvullen:

Trading

De ‘trading’ (Eng.) divisie, ‘Galaxy Digital Trading (GDT)’, biedt grondstoffen-, derivaten- en financieringsliquiditeit aan institutionele klanten. Eveneens ondersteunt de divisie tegenpartijen en platformen, die handelen in cryptomunten en andere digitale activa. Het segment verschaft toegang tot meer dan 100 cryptomunten, aan meer dan 750 klanten en derden. De aangeboden diensten zijn enorm gespecialiseerd: ‘over-the-counter’ (“OTC”) spotliquiditeit, on-exchange liquiditeit, OTC-optiehandel, op maat gemaakte leningen en gestructureerde producten.

De bedrijfstak ontplooit verder ook eigen trading-strategieën op basis van kwantitatieve, arbitrage- en macrogegevens. Belangrijk te vermelden is wel dat GDT geen activa aanhoudt of bewaart voor klanten, in het kader van trading.

Asset management

‘Galaxy Digital Asset Management’ (GDAM) is de divisie met betrekking op vermogensbeheer. Het bedrijf creëert zowel passieve als actieve fondsstrategieën en beheert kapitaal voor derden, tegen een prestatiegebonden beheersvergoeding. De voornaamste troeven van de onderneming zijn de oplossingen op vlak van regulering, bewaring en technologie. Ze heeft een aantal belangrijke samenwerkingen met grote spelers zoals Bloomberg, Morgan Stanley en Invesco. Op die manier wil GDAM een wereldwijde schaal bereiken.

Investment Banking

Als investeringsbankier levert Galaxy adviesdiensten aan organisaties over fusies, overnames, herstructureringen en projectfinanciering. De klanten zijn zowel publiek als privaat, binnen de sector van blockchaintechnologie, crypto en digitale activa.

Mining

Het mining segment heeft zijn eigen Bitcoin miningapparatuur, met het doel om Bitcoin te delven aan een lage kostenbasis. ‘Mining’ is in essentie een bijdrage leveren aan het betaalsysteem van Bitcoin, tegen vergoeding. De apparatuur verifieert betalingen via rekenkracht en in ruil krijgt de eigenaar van de apparatuur een vergoeding in Bitcoins.

Principal investments

De ‘Principal Investments’ divisie verschaft durfkapitaal aan startups en beheert een gevarieerde portefeuille van investeringen. De doelstelling is om te investeren in bedrijven die volgens GDH een belangrijke rol zullen spelen in de crypto-economie. Door haar schaal kan Galaxy namelijk gemakkelijk kansen en pijnpunten identificeren.

Verdienmodellen

  • Financiële dienstverlening
  • Eigen investeringsactiviteiten en ‘trading’
  • Delven van Bitcoins
Meer