Fastned

De naam ‘Fastned’ bevat al enkele aanwijzingen over de bezigheid van het bedrijf: een Nederlandse aanbieder van snelle oplaadpunten voor elektrische wagens.

Een belangrijke groeipijn bij de ontwikkeling van elektrische auto’s is de beperking van het bereik en de tijd die nodig is om de batterij op te laden. Door slimme technologie kunnen veel elektrische auto’s nu gebruik maken van ‘fast charging’: oplaadpunten met grote vermogens die heel snel een batterij kunnen opladen. Eén van de pioniers in het aanbieden van die oplaadpunten was Tesla met haar ‘Supercharger’-netwerk, uitsluitend voor Tesla-eigenaars. Fastned biedt universele oplaadstations aan voor verschillende automerken, waardoor het eigenlijk het ‘tankstation’ van de elektrische autowereld is.

Via een app kan een klant een laadstation vinden in Nederland, België Duitsland, het VK, Zwitserland en Frankrijk. Er zijn verschillende soorten stations met verschillende vermogens. Zo zijn er oplaadpunten bij supermarkten en parkeerplaatsen met een iets kleiner vermogen, 50 kW en 150 kW. Aan snelwegen vind je de meest krachtige snelladers terug, tot 350 kW. Betalen kan je eveneens met de app.

Fastned baat al haar locaties zelf uit en zoekt ook actief naar nieuwe partners die een laadstation willen op hun terrein. Zo zijn er supermarkten, wegrestaurants en andere plaatsen waar veel verkeer is.

Meer