DMG Blockchain Solutions

Het Canadese bedrijf ‘DMG Blockchain Solutions’ is actief in de wereld van blockchain en cryptocurrencies. Hoewel het bedrijf niet zo’n grote beurswaarde heeft, is het toch met een groot aantal activiteiten bezig.

De ‘corebusiness’ van DMG Blockchain Solutions bestaat uit het uitbaten van een datacenter: ‘Christina Lake Data Center’ in Canada. De functie van de infrastructuur is het ‘minen’ van cryptomunten. De onderneming heeft daarmee ook één van de grootste crypto mining-installaties in Canada.

Zeer kort uitgelegd: het bedrijf heeft gespecialiseerde elektronica die transacties met cryptomunten zoals Bitcoin kunnen verifiëren. Dat verifiëren zorgt ervoor dat alle transacties met cryptomunten kunnen gevolgd worden in een centrale databank. Transacties komen na verificatie in een ‘blok’ data terecht en eens zo’n blok is afgewerkt, komt die blok terecht na alle vorige blokken met data. De aaneenschakeling van alle blokken data is een soort ketting, vandaar dus de ‘blokkenketting’ of ‘blockhain’. Voor het verwerken van transacties in cryptomunten krijgen ‘miners’ een vergoeding. Dat gebeurt in dezelfde munt als de cryptomunt waarvoor de transacties verwerkt worden.

Naast de omzet die het bedrijf haalt uit haar mining-installatie, biedt het ook software, fysieke producten en diensten aan, gerelateerd aan crypto.

De fysieke producten van DMG Blockchain Solutions dienen voor het minen van crypto. Denk daarbij aan onderdelen voor het elektriciteitsnet.

Software die het bedrijf verkoopt, moet een oplossing bieden op vlak van veiligheid en ‘compliance’ van cryptotransacties. Zo is er bijvoorbeeld de software ‘Wallet Score’, die verdachte transacties detecteert. Zulke software kan zeker nuttig zijn voor bedrijven die verplicht verdachte transacties moeten aangeven. Een ander voorbeeld van software is ‘Mine Manager’: een programma waarmee grote mining-installaties automatisch kunnen bestuurd en gemonitord worden. Alle software-activiteiten zijn ondergebracht in een dochterbedrijf: ‘Blockseer’.

Als laatste verdienmodel levert de firma verschillende diensten. Zo kan je bij DMG terecht voor consulting diensten voor: het bouwen van een mining-faciliteit, auditdiensten, advies bij het lanceren van een eigen cryptomunt en nog veel meer. Ook ‘forensische diensten’ behoren tot het aanbod. Bij verdachte transacties kan het bedrijf namelijk verder onderzoek uitvoeren, om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen voor auditbedrijven, advocaten…

Bij de significante aandeelhouders is slechts één persoon te vinden ‘Daniel Reitzik’. De oprichter en ex-CEO heeft zo’n 2% van de aandelen in handen.

Verdienmodellen

  • Minen van cryptomunten
  • Verkoop crypto-gerelateerde diensten
  • Verkoop crypto-gerelateerde software
  • Verkoop crypto-gerelateerde producten
Meer