Deceuninck

Deceuninck is een Belgische onderneming die allerlei bouwmaterialen produceert en verkoopt, al zijn de gekendste producten ramen en deuren.

In 1937 kwam het bedrijf tot leven in het West-Vlaamse Beveren-Roeselare. De eerste producten werden vervaardigd uit plasticplaten, zoals knopen en kammen. Sindsdien is het bedrijf getransformeerd naar een ander productgamma door overnames en herstructureringen.

Het hedendaagse assortiment bevat allerhande producten, waarbij je duidelijk merkt dat enkele materialen erg belangrijk zijn:

  • Ramen en deuren uit PVC en aluminium
  • Luiken en rolluiken
  • Ventilatieroosters en muurroosters uit aluminium
  • Terrasplanken uit het materiaal ‘Twinson’
  • Gevelbekleding in ‘Twinson’ en PVC
  • Interieurtoepassingen zoals plinten, gordijnkasten, vensterbanken…

Een duidelijke selectie van materialen komt steeds terug. Zo heb je PVC en aluminium, maar ook het materiaal ‘twinson’: een mix van hout en pvc. Het is belangrijk te vermelden dat Deceuninck ook inzet op de recyclage van haar eigen producten, meer bepaald PVC. Op die manier wil het bedrijf meegaan in een circulaire economie.

De verkoop van haar producten verdeelt Deceuninck in drie geografische segmenten: Europa, de VS en ‘Turkey & Emerging Markets’. Die laatste categorie bevat naast Turkije ook landen in Zuid-Amerika, Australië, Azië en Afrika. Alles samen goed voor meer dan 4.000 zakelijke klanten.

Een blik op de aandeelhoudersstructuur leert ons dat een groot deel van het bedrijf (zo’n 29,06%) indirect in handen is van de ex-CEO en huidig voorzitter van de raad van bestuur: Francis Van Eeckhout. Ook Frank Deceuninck is terug te vinden bij de grote aandeelhouders. Hij behoort tot de familie Deceuninck, die het bedrijf oprichtte.

Meer