bpost

Waar vele mensen vooral denken aan de levering van brieven en pakjes door de postbode, omvat de bpost groep heel wat meer activiteiten. Het bedrijf werd opgericht in 1992 onder de naam ‘De Post’ en werd in 2010 omgedoopt naar ‘bpost’. Uiteraard gaat de geschiedenis van het Belgische postbedrijf al veel langer terug in de tijd. De Belgische staat heeft ook nog steeds een meerderheidsparticipatie in de bpost groep. Door de technologische vooruitgang is het bedrijf omgevormd tot een polyvalente speler in de logistieke sector.

De bpost groep omvat namelijk heel wat dochterbedrijven met uiteenlopende activiteiten zoals koerierdiensten, fulfilmentbedrijven, importdiensten… Voorbeelden van dochterbedrijven zijn de ‘DynaGroup’ die elektronische toestellen herstelt en levert, maar bijvoorbeeld ook ‘Leen Menken’: een bedrijf dat logistieke diensten verleent in de voedingsindustrie.

Het bedrijf bpost zelf spitst zich toe op ‘Mail & Retail’ en ‘Parcels & logistics’ waarbij de laatste categorie volgens het bedrijf steeds belangrijker wordt.

Qua geografische spreiding is de bpost groep ook meer dan alleen in België actief. De eigen activiteiten van bpost en de activiteiten van de dochterbedrijven situeren zich in Europa, Azië en Noord-Amerika. De diensten strekken zich uit over meer dan 200 landen wereldwijd en zowel particulieren, bedrijven en overheden behoren tot de klandizie.

Verdienmodellen

  • Postverwerking
  • Logistieke dienstverlening
Meer