AB Inbev

De internationale groep AB Inbev of ‘Anheuser-Busch Inbev’ heeft als hoofdactiviteit: het brouwen en verkopen van bieren.

Het bedrijf Anheuser-Busch Inbev werd pas in 2008 in het leven geroepen na een fusie tussen ‘Anheuser-Busch’ uit de VS en ‘Inbev’. Inbev was voordien al gecreëerd na de samensmelting van het Braziliaanse ‘Ambev’ en het Belgische ‘Interbrew’. De geschiedenis van de groep gaat echter wel veel verder terug in de tijd, tot de veertiende eeuw van onze jaartelling. Toen werd de brouwerij ‘Den Hoorn’ opgericht in Leuven, de plaats waar AB Inbev vandaag nog steeds haar hoofdzetel heeft.

In de laatste jaren werden nog andere brouwerijen aan de groep toegevoegd door overnames:

  • Grupo Modelo (Mexico)
  • Oriental Brewery (Zuid-Korea)
  • SABMiller (Zuid-Afrika)

De spreekwoordelijke smeltkroes van brouwerijen heeft vandaag een uitgebreide portefeuille van meer dan 500 biermerken, verspreid over de hele wereld. Met divisies in Europa, Azië-Pacific, Afrika en zowel in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. In elk van deze geografische zones levert het bedrijf aan haar klanten die voornamelijk bestaan uit groothandelaren, detailhandelaren en uiteraard horecazaken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20