BE Semiconductor Industries

Het Nederlandse bedrijf ‘BE Semiconductor Industries’ of ‘Besi’ is een producent van machines voor de montage van microchips.

Op zeven verschillende locaties in Azië en Europa produceert Besi machines met verschillende toepassingen:

  • ‘Die Attach’-machines plaatsten stukjes van een microchip op een substraat. Een substraat is het materiaal waarop alle elementen van de chip worden vastgezet, zie het als een fundering van een bouwproject.
  • ‘Plating’-machines plaatsen een metalen film over het substraat.
  • ‘Packaging’-machines zorgen voor het omhullen van de chip, zodat de onderdelen beter beschermd zijn. Vaak doen fabrikanten dat met plastic.

Binnen de toepassingen zijn er nog eens verschillende technieken, dus heeft Besi een breed gamma machines: ongeveer 30 in totaal.

Klanten van de firma zijn actief in de productie van ‘Geïntegreerde Circuits’, ook wel ‘microchips’ genoemd. Je kan ze opdelen in twee categorieën. De eerste is de onafhankelijke producent van chips, die zelf chips vervaardigt en vervolgens verkoopt, zoals ‘Bosch’, ‘Micron’ en ‘Samsung’. De tweede categorie bestaat uit de ‘onderaannemer’ die in opdracht van technologiebedrijven de productie van chips uitvoert. In die laatste categorie vallen onder andere ‘TSMC’, ‘Foxconn’ en ‘Amkor Technology’. De eindtoepassingen van de chips die uit de machines komen zijn heel divers: van industrie tot Cloud servers en LED-technologie.

Na de verkoop van machines worden klanten uiteraard niet aan hun lot overgelaten. Ze kunnen ook terecht bij Besi voor onderdelen en andere diensten.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van assemblagemachines voor de halfgeleiderindustrie
  • ‘After-sales’ diensten
Meer