Alfen

Alfen is een Nederlands bedrijf actief in de energiesector, meer bepaald: elektrische apparatuur voor het elektriciteitsnetwerk. Opgericht in 1937 als producent van transformatoren, produceert de firma vandaag nog steeds datzelfde product. Een transformator zet stroom onder hoogspanning of ‘bulkstroom’ om naar stroom in een lager voltage, ook wel laagspanning genoemd. Die stroom in laagspanning kan dan ‘geconsumeerd’ worden.

Naast transformatoren produceert Alfen ook opslagsystemen voor elektriciteit, denk daarbij aan een enorm grote batterij in een container. Zo kan stroom opgeslagen worden voor later gebruik. Een belangrijk product dat de corebusiness van Alfen de laatste decennia (sinds 2008) vormgeeft, is het laadstation voor elektrische voertuigen. De producten van Alfen kunnen verbonden worden via de Cloud en zo op afstand beheerd worden, wat interessant kan zijn voor bedrijven.

De klanten van Alfen zijn uitsluitend zakelijk, dus enkel Business-to-Business. Je kan als particulier dus niet rechtstreeks bij het bedrijf terecht. Naast de verkoop, biedt de firma ook serviceverlening aan voor haar producten. Momenteel levert Alfen uitsluitend binnen Europa. Een voorbeeld van één van de klanten is ‘Jaguar Land Rover’, dat laadstations liet installeren in haar Europese verkooppunten.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van transformatoren
  • Productie en verkoop van laadstations
  • Productie en verkoop van opslagsystemen voor elektriciteit
  • Serviceverlening voor productgamma
Meer