Ahold Delhaize

Ahold Delhaize is een groep in de detailhandel, met heel wat merken. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog enkele gelijkaardige en ondersteunende bezigheden. De oprichting dateert van 2016, toen het Nederlandse ‘Ahold’ en het Belgische ‘Delhaize’ de handen in elkaar sloegen. Beide groepen hebben een geschiedenis die meer dan 150 jaar terugkeert in de tijd.

Uit de negentien namen in de merkenportefeuille, is de meerderheid een supermarktketen. Zo zijn er in Europa:

  • ‘Albert Heijn’ in Nederland en België
  • ‘Delhaize’ in België
  • ‘Albert’ in Tsjechië
  • ‘Alfa Bèta’ en ‘Ena’ in Griekenland
  • Andere merken in Roemenië, Servië en Portugal

Ook verder van huis heeft de groep warenhuizen. Zo zijn er in de Verenigde Staten bijvoorbeeld ‘Food Lion’ en ‘Giant Food’. Zelfs in Indonesië heeft Ahold Delhaize de grootste supermarktketen: ‘Super Indo’. Alles samen zijn er ongeveer 7500 supermarkten in handen van de groep.

In een steeds verder digitaliserende wereld blijft Ahold Delhaize niet achteroplopen. Met online-winkels zoals ‘Bol.com’ en ‘FreshDirect’ (VS) heeft de groep een leiderspositie te pakken. Via bol.com kunnen klanten online allerlei ‘non-food’ producten bestellen voor thuislevering. Andere platformen zoals ‘FreshDirect’ en ‘Stop & Shop’ laten toe om voedingsproducten aan huis te laten leveren. Ook de bekende supermarkten in Europa lanceren mogelijkheden voor digitaal winkelen. Voor verdere ontwikkelingen in de digitale ruimte is er ook een dochterbedrijf in de VS: ‘Peapod’, een digitaal lab voor e-commerce en innovatie.

Meer