ABN Amro Bank

‘ABN Amro’ is een Nederlands gevestigde bank. Ze ontstond in 1991 door de fusie van ‘ABN’; de ‘Algemene Nederlandse Bank’ en ‘Amro’; de ‘Amsterdam-Rotterdam’ bank. De geschiedenis van de twee banken gaat veel verder terug in de tijd, zo’n drie eeuwen zelfs. Gedurende de aanloop naar het ontstaan van ABN Amro waren er al heel wat fusies en overnames, maar ook na 1991 kwamen enkele banken in handen van de onderneming. Zo was er in 2010 de overname van Fortis Bank Nederland. De Nederlandse staat is trouwens nog steeds de meerderheidsaandeelhouder van ABN Amro.

Voor elk type klant heeft de bank wel iets in de aanbieding. Particulieren kunnen er terecht voor dagelijks bankieren, leningen en verzekeringen. Daarnaast heeft de bank ook enkele dochterbanken die zich bezighouden met ‘Private Banking’ en ‘Wealth Management’, voor gegoede individuen. Zakelijke klanten kunnen ook beroep doen op de bankdiensten van ABN Amro. Er zijn diensten in ‘Commercial Banking’ voor de KMO’s/MKB’s en ‘Corporate Banking’ voor de zwaargewichten onder de bedrijven.

Op een kaart zal je activiteiten van ABN Amro zien over een groot deel van de wereld. Bankdiensten voor particulieren zijn enkel in Nederland te vinden, maar andere diensten zijn veel uitgebreider verkrijgbaar. Private Banking is bijvoorbeeld ook in andere landen van Europa beschikbaar. Diensten voor zakelijk bankieren zijn dan weer te vinden in Europa, Azië-Pacific, Australië en zowel Noord- als Zuid-Amerika.

Verdienmodellen

  • Bankdiensten verlenen aan particulieren en zakelijke klanten
  • Verkoop verzekeringen
  • Verkoop kredieten
Meer