Maleisische handschoenmaker steeg sinds april al meer dan 1000 procent op de beurs

De Maleisische handschoenproducent Supermax heeft zijn naam niet gestolen. In vier maanden tijd steeg het aandeel al 1.126 procent.

Supermax is een van de winnaars van de coronacrisis. In zijn derde boekhoudkundig kwartaal, dat eindigde op 31 maart, steeg de omzet 24 procent en de winst liefst 93 procent naar 95 miljoen Maleisische ringgit (19,5 miljoen euro).

Door de uitbraak van het coronavirus willen mensen hun lichaam beter beschermen en latex handschoenen maken daar deel van uit. Dat in combinatie met een lagere prijs voor grondstoffen en olie deed de winsten van het bedrijf exploderen.

Beter dan Tesla

En dat is ook beleggers niet ontgaan. Het aandeel ging van 1,5 ringgit (0,31 euro) sinds april naar 18,4 ringgit (3,8 euro) maandag. Dat waardeert het bedrijf op 22 miljard euro.

Het aandeel presteert daarmee beter dan onder meer de beurssensatie Tesla, die over dezelfde periode ‘maar’ 260 procent hoger ging.

160 landen

Supermax bestaat sinds 1987 en begon als verdeler van latex handschoenen. Twee jaar later besloten de oprichters zelf latex handschoenen te maken. Het exporteert zijn producten naar 160 landen wereldwijd in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Het bedrijf is nu bezig aan de bouw van drie extra fabrieken, waardoor het tegen 2022 38 miljard handschoenen per jaar verwacht te verkopen.

Ook zijn concurrenten profiteren van de verkoopboost, maar niemand doet het zo goed als Supermax. De eveneens Maleisische Kossan Rubber en Top Glove gingen sinds april respectievelijk 280 en 180 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20