Magritte versterkt Belgische verankering Brussels Airlines

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil met zijn vloot hulde brengen aan de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. De maatschappij besliste één van zijn toestellen volgens een thema van Magritte te herschilderen, net zoals vorig jaar ook al aandacht werd besteed aan tekenaar Hergé.

Op dit ogenblik wordt gewerkt aan een lay-out voor het vliegtuig, dat de volgende maanden beschilderd zal worden. Meer details zijn er nog niet. Magritte en de Belgische luchtvaart hebben een gezamenlijk verleden. Jarenlang was ‘De Hemelvogel’ van Magritte immers één van de symbolen van Sabena, de voorganger van Brussels Airlines. Het kunstwerk was destijds ook eigendom van Sabena.

Belgische verankering

Sabena droeg de Hemelvogel niet alleen op zijn staartvleugel, maar het onderwerp sierde ook het servies, reistassen en andere merchandising van de Belgische maatschappij. Na het faillissement van Sabena werd het schilderij dertien jaar geleden op een veiling verkocht voor een bedrag van 3,4 miljoen euro geveild. De beslissing van Brussels Airlines moet naar eigen zeggen bekeken worden als een bewijs van de Belgische verankering van de maatschappij. Het Magritte-vliegtuig wordt het derde toestel in de vloot van Brussels Airlines dat die Belgische positionering moet beklemtonen. Naast het Rackham-vliegtuig ter ere van Kuifje wordt er immers ook nog gewerkt aan een vliegtuig voor de Rode Duivels. Naar aanleiding van het Europees voetbalkampioenschap volgende zomer in Frankrijk werd immers ook een vliegtuig-design uitgewerkt dat de aandacht op de Belgische nationale ploeg moet vestigen. Bij het ontwerp werden ook een aantal spelers van de Rode Duivels betrokken. Dat vliegtuig wordt echter niet herschilderd, maar wel overplakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20