Luchthavenparking kost nu meer dan vliegticket

De luchthavenparkings zijn de voorbije jaren gevoelig duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse reiswebsite Vliegveldinfo, die de parkeertarieven vergelijkt van luchthavens waar Vlaamse en Nederlands reizigers op het vliegtuig stappen.

Het online platform zegt tot de vaststelling te zijn gekomen dat de Belgische luchthavens de voorbije vijf jaar gemiddeld 20 procent duurder zijn geworden. Er wordt daarbij ook aangevoerd dat de parkeertarieven op de luchthavens in België al duurder waren dan in Duitsland en Nederland. Tevens wordt gewezen op de toenemende trend van de online reservaties. In België moet de reizigers een bedrag van minstens 77,70 euro voorzien om zijn wagen gedurende één week in een luchthavenparking te kunnen stallen. Vijf jaar geleden moest daarvoor een uitgave van 65 euro worden gebudgetteerd. Tegenover de Nederlandse luchthavens moet in België daarbij nu met een meerprijs van 13,80 euro rekening worden gehouden. In Duitsland is een luchthavenparking zelfs 30 euro goedkoper dan in België. Brussels Airport in Zaventem blijft met een bedrag van 99 euro per week de duurste luchthavenparking van de regio. Schiphol Amsterdam, waar recent een sterke prijsverhoging werd opgetekend, staat met een bedrag van 95 euro inmiddels op de tweede plaats.

Antwerpen

De goedkoopste luchthaven van België blijft Antwerpen Airport, waar een bedrag van 56 euro wordt aangerekend. Wel wordt opgemerkt dat reizigers tot twee jaar geleden op de Antwerpse luchthaven nog gratis konden parkeren. Op Liège Airport moet een som van 90 euro worden betaald, tegenover 73 euro op Oostende Airport en 70 euro op Charleroi Airport. Vliegveldinfo merkt daarbij op dat de voorbije vijf jaar alle Belgische luchthavens hun parkeertarieven hebben opgedreven. Charleroi Airport is met een daling met 14 procent daarop de enige uitzondering. Tevens wordt aangevoerd dat regionale luchthavens in Nederland en Duitsland gevoelig lagere tarieven aanrekenen. In België kan dat verschil veel minder worden opgemerkt. Vliegveldinfo wijst ook op de toenemende trend bij reizigers om online een parkeerplaats op de luchthaven te reserveren. Dat is volgens het platform een intelligente keuze, aangezien daarmee belangrijke besparingen kunnen worden gerealiseerd. Op Brussels Airport zou dat voordeel zelfs tot 45 euro kunnen oplopen. Er wordt aan toegevoegd dat een voorafgaandelijke online reservatie van parkeergelegenheid op de luchthaven steeds meer de norm wordt. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20