Luchthaven Charleroi hervat op 15 juni

Brussels South Charleroi Airport hervat de commerciële vluchten vanaf 15 juni. Dat meldt de luchthaven woensdag.

De heropstart gaat wel gepaard met strenge veiligheidsvoorschriften: om toegang te krijgen tot het gebouw, moeten passagiers eerst door een verplichte screeningtent waar het Rode Kruis zal controleren op koorts of andere symptomen van corona.

Verder raadt de luchthaven passagiers aan om online tickets te boeken en andere diensten zoals parking, stoelkeuze of extra ruimbagage te regelen, zodat het contact met het personeel zoveel mogelijk beperkt wordt. Ook de check-in gebeurt beter online, al laten sommige luchtvaartmaatschappijen nog toe om ter plaatse in te checken.

Masker of bandana verplicht

In het luchthavengebouw zelf is het dan weer verplicht om neus- en mondbescherming te dragen. Passagiers mogen begeleid of opgehaald worden door iemand die geen vliegticket heeft, maar ook die begeleiders moeten de nodige hygiënemaatregelen naleven. Het blijft ook mogelijk om iemand naar de luchthaven te brengen of op te halen met de wagen, al is parking P3 voorlopig nog niet open.

Aan de gate zullen vloermarkeringen de sociale afstand moeten waarborgen, al wordt passagiers ook gevraagd zich niet meteen naar de gate te haasten van zodra die opengaat, maar rustig af te wachten, zodat er zeker voldoende afstand gehouden kan worden. Aan boord gelden de hygiënemaatregelen van de luchtvaartmaatschappijen zelf.

De luchthaven is sinds 24 maart gesloten en lijdt circa 8 à 9-miljoen euro per maand verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20