Aman Canale Grande Venetië

Logeertips in Venetië

Van klassiek chic tot hip en betaalbaar, Venetië barst van de logeeradresjes. Door het enorme aanbod wordt een hotel kiezen er niet gemakkelijker op, dus helpen we graag een handje.

Aman Canale Grande

Slapen waar George Clooney met zijn Amal trouwde? Doe het in een bijna geheim paleis langs de Canale Grande in San Polo. Aman Canale Grande zit verborgen in het Palazzo Papadopoli, gebouwd in de jaren 1550 in opulente renaissancestijl en in de 19de eeuw opgekocht door de adellijke Papadopoulosfamilie, die van Corfu naar Venetië verhuisde.

Aman Canale Grande Venetië

Het is een van de grootste privépaleizen langs het Canal Grande met, erg uitzonderlijk, een immense tuin die uitgeeft op het water en eentje achteraan die uitkomt op de wirwar van straatjes van de charmante San Polo buurt.

Papadopoli kocht dit paleis van meer dan 21.000 vierkante meter in de 18de eeuw en liet het door Michelangelo Guggenheim volledig decoreren. Hij kocht ook twee paleizen ernaast, om een nieuwe vleugel en een riante tuin te creëren.

Aman Canale Grande Venetië

Een kamer komt hier met een stevig prijskaartje (1.150 euro per nacht) maar wie wil, kan hier ook dineren in het Italiaanse restaurant Arva onder toezicht van chef Davide Oldani.

Vanaf 1.150 euro per nacht.
www.aman.com

Generator Hostel

In 2013 opende een van de eerste ‘nieuwe stijl’-hostels in Venetië. Eindelijk een logeeradres dat erg on-Venetiaans en betaalbaar is! Het is gericht op een jong publiek dat geen zin heeft om in de oude paleizen te overnachten.

Generator Hostel Venetië

Gelegen op het eiland Giudecca en bereikbaar per gratis boot, is Generator Hostel misschien wel dé hipster hotspot van Venetië. Een coole lounge met bar met dj’s die de laatste nieuwe tunes spelen.

Generator Hostel Venetië

Mogelijkheden om te overnachten variëren van een dubbele kamer met eigen badkamer tot stapelbedden in slaapzalen.

Vanaf 60 euro voor een dubbele kamer.
www.generatorhostels.com