Palazzo Daniele in Puglia

Logeertip in Puglia: waar geschiedenis en minimalisme elkaar ontmoeten

In de hiel van de Italiaanse laars vind je het pittoreske stadje Gagliano Del Capo. In dat idyllische deel van de regio Puglia ligt Palazzo Daniele, een 150 jaar oud historisch pand dat zelf nog enige tijd als klooster gefungeerde.

Het gebouw werd onlangs gerestaureerd, rekening houdende met haar rijke geschiedenis, en omgetoverd tot een hotel. Palazzo Daniele heeft negen luxesuites die allemaal uitkijken op de verschillende tuinen van het Palazzo.

Palazzo Daniele in Puglia

Naast het zwembad met gitzwarte bodem is er ook nog een spa aanwezig op de site. Tijdens de zomermaanden verschijnt er een heuse tapasbar naast het zwembad, zodat je niet ver hoeft te zoeken voor een tussendoortje of een cocktail tussen twee duiken in.

Eigenaar Francesco Petrucci is een ware kunstfanaat en dat is duidelijk aan het interieur van Palazzo Daniele te zien. Naast de oorspronkelijke fresco’s op het plafond, de mozaïektegels op de vloer en de negentiende-eeuwse kapel, is het hotel rijkelijk gevuld met moderne kunst.

Die unieke combinatie maakt Palazzo Daniele de ideale verblijfplaats voor wie houdt van zowel strakke design als historiek.

Vanaf 347 euro per nacht, op palazzodaniele.com.

Palazzo Daniele in Puglia