Logeertip in Oedelem: overnachten in een kasteel

In stijl overnachten? Dan moet je op domein Ten Torre zijn! Het is een tien hectare groot privépark met prachtige oprijlaan die leidt naar een sprookjesachtig kasteel. Het kasteel telt acht slaapkamers en zeven badkamers, goed voor 22 slaapplaatsen. De geschiedenis van Ten Torre gaat terug tot 1353, maar is binnenin hedendaags en modern ingericht.

Kasteel domein Ten Torre

Het kasteel, dat volledig omringd is door een brede gracht, ligt op vogelvlucht zeven kilometer van Brugge. Tussen het oude gebouw en de historische stad liggen de bossen van Ryckevelde, een paradijs voor wandelaars, fietsers en rustzoekers. In 2019 werd het kasteel gerestaureerd en zochten de eigenaars een nieuwe bestemming voor het gebouw. Zo werd het begin dit jaar een gigantische vakantiewoning voor grote families of vriendengroepen.

Kasteel domein Ten Torre

Op het gelijkvloers vind je de volledig ingerichte keuken, een bibliotheek, kapel, zithoek, salon en een eetplaats waar alle 22 gasten gezellig samen kunnen tafelen. Op het terras geniet je van de stilte met uitzicht over de vijver en spectaculaire tuin. De kamers en badkamers liggen verdeeld over de eerste en tweede verdieping. Geschiedenis en moderniteit gaan hier hand in hand. Zo is het eeuwenoude gebouw volledig voorzien van wifi, is er een Smart TV en een Bose-geluidssysteem. De hoge plafonds, krakende parketten, smalle wenteltrappen en torens krijg je er gratis bij.

Een verblijf voor een weekend of midweek kost 2.800 euro, te huur op tentorre.be.

Kasteel domein Ten Torre