Overnachten in een kasteel in Vescours

Logeertip in Frankrijk: overnachten in een kasteel

Slapen als een prins en genieten als een vorst, dat vat het niet-zo-bescheiden vakantiehuis in Frankrijk volledig samen. Het zestiende-eeuwse kasteel telt maar liefst tien kamers met elk een eigen badkamer en is dus geschikt voor twintig personen. Er zijn ook wellnessfaciliteiten, een speelkamer met onder andere een biljarttafel en een verwarmd zwembad.

Overnachten in een kasteel in Vescours

Wandel je het kasteel binnen, dan lijkt het of je vijf eeuwen terug in de tijd gaat. Maar terwijl je in sommige ruimtes nog helemaal de sfeer en geschiedenis van het gebouw voelt, kan het op andere plaatsen niet moderner en luxueuzer. Zo zijn de kamers royaal ingericht met antieke meubels, maar zijn de badkamers modern en strak. Ook de wellness- en fitnessruimte en de keuken verraden dat het gigantische pand zo’n vijf jaar geleden volledig gerenoveerd werd. Het enorme zwembad heb je helemaal voor jezelf en tijdens een aperitief op het terras is het gefluit van de vogels de enige stoorder.

Het kasteel, dat dateert uit 1571, ligt in een zeven hectare groot park met eeuwenoude bomen en een eigen visvijver. Het domein ligt in Vescours, een klein plaatsje op de grens van de regio’s Bourgogne en Auvergne-Rhône-Alpes. Beide regio’s staan bekend voor hun erfgoed, gezellige dorpjes, bergachtige landschappen en heerlijke wijnen. Mocht de regio niet zoveel te bieden hebben, dan zouden we het kasteeldomein waarschijnlijk nooit verlaten. Hier ben je écht de koning te rijk!

Het kasteel is te huur viacoinsecret.com, prijzen op aanvraag.

Overnachten in een kasteel in Vescours