Duurste villa van Nederland staat in Eindhoven

In Oisterwijk, in de regio Eindhoven, staat het Landgoed De Wielewaal te koop. Volgens een lokale makelaar gaat het om het duurste pand van Nederland en ligt de vraagprijs boven de 20 miljoen euro.

Om de verkoop te versnellen is een drie minuten durende videofilm gemaakt. Dat zou er al toe hebben geleid dat geïnteresseerden uit het Midden-Oosten en Engeland zich hebben aangemeld om het domein te bezoeken. Het 142 hectare grote landgoed is volgens het filmpje even groot als Central Park in New York (volgens Wikipedia is het park ruim 341 hectare groot). Het werd in 2007 voor 18 miljoen euro gekocht door ondernemer Marc Brouwers ““ alias ‘de Sokkenboer’, wiens fortuin op 115 miljoen euro wordt geschat. Die brak het pand – dat ooit eigendom was van de familie Philips – zo goed als volledig af en bouwde het compleet opnieuw op. Uit gegevens van het kadaster blijkt volgens het Brabants Dagblad dat op het landgoed een hypotheek van 34 miljoen euro rust.

Frits Philips bouwde De Wielewaal

De Wielewaal werd in 1934 gebouwd in opdracht van Frits Philips en zijn vrouw Sylvia. Het landgoed telt honderden monumentale bomen en rododendrons die dateren uit het begin van de vorige eeuw.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20