Geen enkel land heeft betere reputatie dan Canada

Geen enkel land heeft wereldwijd een betere reputatie dan Canada. Dat blijkt uit een rapport van het Reputation Institute over het internationale imago van vijfenvijftig grote economieën.

Canada voert die rangschikking aan met 82,8 punten. Zwitserland eindigde met een nagenoeg identieke score op de tweede plaats, gevolgd door Zweden met een totaal van 81,9 punten. De top tien bestaat verder uit Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Finland, Denemarken, Nederland en Ierland. Verder kon worden vastgesteld dat de Verenigde Staten op één jaar tijd tien posities heeft verloren en nu op een 38ste plaats kan worden teruggevonden. “Canada is een veilig land, maar geniet ook op ethisch gebied een sterk imago,” benadrukt het Reputation Institute. “Bovendien beschikt het land ook over een efficiënte regering.”

Brexit

Sinds het begin van dit decennium werd Canada door het Reputation Institute al vier keer tot wereldwijd lijstaanvoerder bekroond. Drie jaar geleden moest het Noord-Amerikaanse land zijn meerdere erkennen in Zwitserland en vorig jaar stond Zweden op de eerste plaats. In beide gevallen eindigde Canada op de tweede plaats. Benadrukt wordt dat Canada zowel in eigen land als internationaal op een bijzonder sterke reputatie kan terugvallen. Dat is niet alleen belangrijk voor het toerisme, maar ook voor export en buitenlandse investeringen. De onderzoekers wijzen verder op de opmerkelijke stijging van Griekenland, dat het voorbije jaar een winst van 14,3 procent liet optekenen, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, die respectievelijk een stijging met 13,6 procent en 10,7 procent konden melden. Tevens wordt opgemerkt dat Groot-Brittannië onder de impact van de brexit in de rangschikking vijf plaatsen diende in te leveren en tot een achttiende plaats is teruggevallen. Dat kan volgens de onderzoekers belangrijke invloed hebben op de buitenlandse investeringen, de internationale handel en de nationale arbeidsmarkt. Anderzijds bleek dat het Britse zelfbeeld met 7,5 procent is gestegen. België eindigde op een vijftiende plaats. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20