La Lorraine Bakery Group bouwt fabriek in Roemenië

La Lorraine Bakery Group, de grootste industriële bakker van België, start met de bouw van een fabriek voor diepgevroren brood in de omgeving van de Roemeense stad Cluj. Daarmee zet La Lorraine zijn expansie in Oost-Europa verder. Eerder al opende de groep een fabriek in Tsjechië en werd een bakkerij in Polen overgenomen. La Lorraine zegt Tsjechië, Slovakije en Polen als thuismarkten te beschouwen. Van daaruit wordt geëxporteerd naar omliggende landen zoals Hongarije, Roemenië en Bulgarijë. De fabriek moet zowel de Roemeense als de Bulgaarse markt bevoorraden. La Lorraine Bakery Group is een onderdeel van familiale holding Vanobake en het moederbedrijf van de broodjesketen Panos. Ook Panos hanteert een groeistrategie in Oost-Europa. De keten opende vorig jaar zeven winkels in Tsjechië en Polen. Dit jaar worden in beide landen telkens vijf nieuwe zaken geopend. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

CEO Orange stapt op na veroordeling

24/11/2021 21:15

(ABM FN-Dow Jones) CEO Stephane Richard vertrekt bij Orange, nadat de topman door het Hooggerechtshof in Parijs werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 50.000 euro. Dit bracht het Franse telecombedrijf woensdag naar buiten. 

Eerder op de dag meldde The Wall Street Journal al dat Richard schuldig werd bevonden aan medeplichtigheid bij misbruik van overheidsgeld. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20