Koning Charles heeft kanker en schrapt alle publieke optredens

Buckingham Palace heeft met een officieel statement laten weten dat koning Charles III (75) lijdt aan kanker. Er werd niet meegedeeld om welke vorm van kanker het gaat, maar het gaat niet om prostaatkanker. Vorige maand werd Koning Charles III nog opgenomen in het ziekenhuis voor problemen met zijn prostaat, maar die staan hier dus los van. De vorst start meteen met zijn behandeling en zal hierdoor tijdelijk niet in het openbaar verschijnen.

De Britse koning Charles III (75) werd vorige maand opgenomen in het ziekenhuis na problemen met zijn prostaat en nu volgt het nieuws dat kanker bij hem werd vastgesteld. Hij zal hier nu voor in behandeling gaan, waardoor alle geplande publieke optredens geschrapt werden.

Kanker

In een statement laat Buckingham Palace nu weten dat koning Charles III lijdt aan kanker. “Tijdens de recente ingreep van de Koning in het ziekenhuis voor zijn vergrote prostaat, een ander probleem – dat hier volledig los van staat – werd vastgesteld. Daaropvolgende diagnostische tests hebben een vorm van kanker geïdentificeerd.” Het zou dus niet gaan om prostaatkanker.

“Zijne Majesteit is vandaag begonnen met zijn behandeling, waarbij hij op doktersadvies zijn publieke verschijningen moet uitstelling. Tijdens deze periode zal Zijne Majesteit wel zoals gewoonlijk de staatszaken en het officiële papierwerk blijven afhandelen.” Charles zal dus niet in het publiek verschijnen, maar zal al zijn andere taken als vorst gewoon verderzetten.

Het statement besluit met de boodschap dat de Koning dit nieuws zelf wilde delen. Enerzijds om verdere speculatie tegen te gaan en anderzijds om ervoor te zorgen dat er meer begrip komt bij het publiek voor alle mensen ter wereld die getroffen worden door kanker.

Lees het volledige statement hier:

Meer